Garantie & Klachten

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Bij de Levende Have willen we graag een watermonster van het Aquarium voordat u de dieren toevoegd, en een watermonster nadat u uw dieren toegevoegd heeft.
We willen foto's van de dieren zien, en beeldmateriaal van de bak, het water testen wij zelf.
Is er iets mis neem direct contact met ons op, niet na 2 weken een bericht sturen dat het 2 weken geleden mis is gegaan. Daarnaast als we om filmmateriaal vragen willen we het direct hebben. Duurt het een uur kunt u de bak verschoond hebben. In dit geval verloopt de Garantie voor Levende Have.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@aqua-planet.nl . Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.